Jabse Ink Home
804 
 Ink Home • Jabse •
  ВходПишиRSS КалендарКапсулиАвтори 804 • Статии 27654 • Коментари 1385  
аз мога повече | дистанционно обучение | ЦПО "Онлайн" | онлайн | microsoft | sql | linux | курсове | бижута | системно администриране | cisco | java | vmware | дистанционно | онлайн магазин | София | Magniflex | безплатна доставка | здраве | www.lekuva.net | промоция | iSleep | мемори пяна |
Най-четени : днес • вчера • 7 дни • 30 дни • случайна история • статия на деня

Тепаняки зеленчуци у дома

   от 13-09-2016 14:05 Тепаняки зеленчуци у дома : Jabse.InK (5.6/10) 254
Вкусно, апетитно и много лесно за приготвяне дори в домашни условия тепанякито става все по – любимо ястие на много хора. Макар много често, когато се спомене японска храна повечето хора да се сещат първо за суши, тепнякито по нищо не отстъпва на рулцата с ориз и риба. Една немалка част от неговите полезни свойства се крият в начина на приготвянето. Както повечето японски ястия и тепанякито залага на естественост на продуктите и максимална натуралност на съставките. Най – добрият резултат от приготвянето му се усеща в типичните японски ресторанти, разполагащи със съответните маси. Там, обучени готвачи приготвят зеленчуците и месото така, че да има точния вкус, а продуктите да бъдат равномерно сготвени.
Тепанякито е един вид японски грил. Ястията се приготвят върху специална нагорещена повърхност, подобна на барбекю, но равна като плоча. В ресторантите тези маси са големи и професионални, като посетителите виждат как храната се готви изцяло пред очите им. Сред най – често правените на тепаняки грил са зеленчуци и леко месо като пилешкото. По – рядко се приготвят тлъсти меса като телешко и почти не се прави свинско.
Много хора искат да си правят тепянки у дома. Днес могат да се намерят подобни на професионалните грилове и да се пренесе любимото ястие в удобството на собствената кухня, а защо не като типично барбекю – в градината!
Рецептата за тепаняки зеленчуци у дома е изключително вкусна и много лесно може да се приготви на горещ тиган с равно дъно. Също така е възможно да се направи и на външно барбекю, но то трябва да има равна повърхност, подобно на тепаняки гриловете и да бъде равномерно нагрято във всичките краища. Продуктите са достатъчни за две големи порции или четири по – малки. За повече гости, може да се повиши количеството на съставките. Зеленчуците много добре ще се комбинират с ориз или предварително грилнато на тепаняки месо.
Необходимите продукти за приготвяне на домашни тепаняки зеленчуци:
¼ бяло зеле, 2 моркова, 1 зелена тиквичка, 4 кръгчета лук, 1 малко червено чушле, 1 ч.л. сусамово масло, 2 ч.л. оцет за овкусяване на ориз или 2 ч.л. бял оцет, 1 ч.л. светъл соев сос, 2 ч.л. мирин или 2 ч.л. сухо шери.
Начин на приготвяне:
Морковите се обелват, лукът се почиства и обелва, чушлето се почиства от семките, тиквичките се измиват и се премахват краищата. Всички зеленчуци се нарязват на жулиени (тънки ивички). Малко растително олио се поръсва върху грила или съда, в който ще се готви. Съдът или грила се нагряват до висока температура. Зеленчуците се поставят в горещата мазнина за около една минута. Добавя се соса и се допържва още 2 минути. Може да се добави още сос при нужда и на вкус.


Дай твоята оценка за статията от 1 до 10 :
автор : Edo Sushi • 0 коментара • 834 прочитания • 266 уникални

таг : готвене по тепаняки метода тепаняки тепаняки зеленчуци




Коментар :


Твоето име : Вход

Въведете числото : пeдeceт и шecт      


© Jabse 2024 • eServiceinfo.com • onTap.bg • PoBlizo.com •